15 Aralık 2013 Pazar

ZERDE

                                        ZERDE
     Osmanlı saray mutfağının tatlılarındandır zerde,yapımı da oldukça basittir,ben Konya düğünlerinde yedim,pilavın arkasından sunuyorlar,çok da hafif tavsiye ederim,sevgiyle...



Malzemeler:

- 2 kahve fincanı pirinç
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 büyük çay bardağı gül suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı toz şeker

Süslemek için;

- dolmalık fıstık
- kuş üzümü
- nar

Yapılışı;
Pirinç belirtilen miktar suda haşlanır,sonra üzerine şeker ilave edilerek 5 dakika daha haşlanır,bir yandan safran gül suyunda eritilerek süzülüp pirince eklenir,bu işlem bitince nişasta yarım çay bardağı soğuk suda eritilerek karışıma eklenerek kıvam alması sağlanır,kaselere bölüştürülür ve hafif soğuyunca süslenir.Afiyet olsun...


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder