19 Aralık 2013 Perşembe

PİRİNÇ PATLAKLI KOZALAKLAR

PİRİNÇ PATLAKLI KOZALAKLAR


Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç patlağı
- 4 kaşık bal
- 4 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş fındık içi
- 2 paket(80 g.'lık paketlerden) çikolata
- 2-3 yemek kaşığı susam

Yapılışı;

Tereyağı eritilip üzerine çikolata eklenir,eritilir.Pirinç patlağı ve diğer malzemeler eritilmiş çikolatayla birlikte karıştırılır ve biraz soğuması için buzdolabına kaldırılır.Kalıp için limon sıkacağının tersini kullandım ben,siz de dilediğiniz bir kalıbı kullanabilirsiniz.Buzdolabından çıkarılan karışımdan birer kaşık kalıba konarak ters çevrilip çıkarılır(ilk harcı koymadan bir defaya mahsus kalıbı yağlarsak daha kolay oluyor)Sonra kağıt kek kalıplarına konarak pudra şekeri serpilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder