15 Aralık 2013 Pazar

HAVUÇLU WAFFLE

 HAVUÇLU WAFFLE

İlk defa waffle'ı Ankara'da The Lox'ta yemiş ve tadına doyamamıştım,hala aynı lezzette yapıyorlar mıdır bilmem?



  NEDİR BU WAFFLE?
Son dönemlerde gençlerin yoğun ilgi gösterdiği "Waffle" bir hamur tatlısıdır. Üzerine envai çeşit tatlı ürün konulup, çikolata, meyve, şekerleme, fındık, fıstık, çerez parçacıkları vb. ile zenginleştirilir. Bu türde beş kalpli, çiçek şeklinde ve üzeri bal peteğine benzer desenler bulunan pişirme makinası kullanılır. Dünyada Waffle, Wafel, Gaufre olarak adlandırılan bu yiyeceğin pişirici makinası ismini latince “gaufrum” dan gelen “Gaufre” den almıştır. Eski Fransızca’da ise, bal peteği görünüşüne sahip anlamına gelen “wafla” veya “wafel” olarak da isimlendirilirdi. İki ayrı gün  "Waffle Günü" olarak bilinmektedir. 25 Mart; İsveç'te baharın gelişinin kutlandığı gün, diğeri de 24 Ağustos; yani Cornelius Swarthout adlı kişinin, 1869'da waffle tavasının patentini aldığı gün
Waffle çeşitleri nelerdir?
1- Beyaz Çikolatalı Waffle
2- Bitter Çikolatalı Waffle
3- Çikolatalı ve Meyveli Waffle
4- Dondurmalı Waffle
5- Mix Waffle
6- Duble Waffle
7- Brüksel usulü
8- Liège usulü

Malzemeler;

- 2 yumurta
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağına yakın süt
- kabartma tozu
- vanilya
- aldığı kadar un

Yapılışı;


Malzemeler karıştırılır ve kek hamurundan biraz daha akışkan bir hamur elde edilir,sonra da ısınmış olan waffle makinesine birer kepçe dökülerek pişirilir.Üzerine keyfe göre istenilen şeyler eklenerek servis edilir.Afiyet olsun...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder