23 Aralık 2013 Pazartesi

EKLER PASTA

EKLER PASTA

Malzemeler;

- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- bir fiske tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta

Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2,5 kaşık un
- 2 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
- vanilya

Üzerine
- eritilmiş çikolata
- antep fıstığı

Yapılışı;
Önce krema hazırlanır,sütün içine malzemeler konulup karıştırılır ve koyulaşınca soğumaya bırakılır.Başka bir tencereye su,tuz konur ve su kaynayınca içine tereyağı ve şeker eklenir,sonra azar azar un ilave edilerek karışım hazırlanır,soğutulur,sonra yumurtalar birer birer kırılarak yavaşça yedirilir,krema torbasına alınarak uzun şeritler halinde yağlı kağıt konmuş tepsiye sıkılır,180 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.Pişen hamur ortadan kesilip krema sıkılır ve üzeri de eritilmiş çikolataya batırılarak antep fıstığıyla süslenir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder