20 Aralık 2013 Cuma

HAKİKİ KÖY TAVUĞU VE ARABAŞI ÇORBASI

HAKİKİ KÖY TAVUĞU VE ARABAŞI ÇORBASI

İlçede oturmanın dezavantajları olduğu kadar birçok avantajı da var vallahi:))İşte sipariş üzerine gelen özgür tavuklardan oluşan gerçek bir ziyafet,aaah ah nerede o eski güzelim tavukların kokusu ve tadı?Aldığınızda bile yarı pişmiş oluyor,bu tavuğun eti pembeydi,unutacağız neredeyse hakiki tavuk etini:))Bir tavuktan iki lezzet,şimdiden afiyet olsun...

TAVUKLU BULGUR PİLAVI



Malzemeler;

- 1 kase pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
-1 çorba kaşığı tereyağı
- Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk but eti
- 2 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı;

Bulgur,tereyağında biraz kavrulur ve içine nohutlar ilave edilerek tavuk suyu eklenir,tuzu da atılarak pişirilir,servis yaparken de kase yardımıyla tavuk etleri ve pilav üst üste konularak ters çevrilir,afiyet olsun...

ARABAŞI ÇORBASI

Bu çorbanın özelliği kalabalıkla ve yanında hamur yutularak yenmesidir.Arabaşı çorbası sanıldığı gibi bir arap yemeği değil Türk yemeğidir,öğün aralarında yenildiğinden ara aşı denilirmiş,zamanla bu isim arabaşı olmuş.Bu çorbanın bazı gelenekleri vardır,eskiden çorba aynı tastan içilirmiş ve tasa hamuru ilk düşürenin evinde bir sonraki arabaşı çorbası yapılırmış.Sevgiyle...























Malzemeler;

- 2 adet tavuk göğüs eti
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 8 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber(veya kurutulmuş acı biber de eklenebilir)

Yapılışı;

Un,tereyağında kavrulur ve salça eklenir,önce biraz soğuk su eklenerek un eritilir,sonra kalan su kaynar sudan ilave edilir,en son da baharatı,limonu,didiklenmiş tavuklar ve tuz  ilave edilerek biraz kaynatılarak özleştirilir,afiyet olsun...

Hamuru ;                                        

- 1 kase un
- 5 kase su
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı;

Un suda eritilerek direk karıştıra karıştıra boza kıvamı oluşturulur,tuzu atılır(bu ölçü büyük yuvarlak borcam için)Sonra borcam suyla biraz ıslatılır ve hamurumuz dökülüp soğutulur.Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder