13 Aralık 2013 Cuma

EL BİRLİĞİYLE YAPILAN SEVGİ DOLU MANTI :)




İşte bu minik eller beni hayata bağlayan...Güzel kızlarım,daha mantı yapmaya başlamadan bembeyaz olmuşlardı,hiç kızmadım,kızamadım,aksine birlikte güldük unun yaptıklarına:))
Şimdi sizlere iki müthiş tadın buluşması olan zarf mantısının tarifini vereceğim.

ZARF MANTISI;
Tadına doyamayacağınız,her lokmada ağzınızda dolu dolu yoğun bir tat bırakacak olan mantımın tarifi şöyle;

İç Malzemesi;
- 500 gram tamamen yağsız dana kıyma
- 2 orta boy soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- bolca tatlı pul biber(acı da olabilir)
- bir çay kaşığı biber salçası

Hamuru için;                  
- 5-6 su bardağı un
-tuz
-su





                                         Yapılışı;
Hamur yoğurulup dinlendirilir(biraz sert olmalı)Sonra iç malzemeler karıştırılıp hazırlanır,dinlenen hamur açılarak oldukça iri karelere bölünür,içlerine harçtan koyularak zarf gibi sıkıştırılır,hamur kapatma işlemi tamamlandıktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dk.bekletilir.Arzu edildiği zaman haşlanarak sarımsaklı yoğurt ve sosla servis edilir..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder