15 Aralık 2013 Pazar

KUZU KAVURMALI PİRİNÇ PİLAVI

                    KUZU KAVURMALI PİRİNÇ PİLAVI



Malzemeler;

- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım kg. kuzu kuşbaşı
- 1 su bardağı badem
- süslemek için antep fıstığı

Yapılışı;

Pirinç,tuzlu ılık suda yarım saat bekletilir ve tereyağı ısıtılarak pirinç yağda rengi değişene kadar kavrulur,sonra kaynamış su ilave edilerek kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir,dinlenmeye bırakılır.
Diğer tarafta kuzu eti düdüklü tencerede hafif zeytinyağında kavrulup biraz su ilave edilerek pişirilir,suyu iyice çektirilir.Bademler ılık suda bekletilerek kabuğu soyulur,biraz tereyağında kavrulur.Süslerken bir kaseye önce badem sonra biraz et,en son da pilav konulup düz bir tabağa ters çevrilir ve antep fıstığı eklenir.Afiyet olsun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder