Bu tarif için portakal ağacına teşekkürler...
ELMALI İSVEÇ KEKLERİ
Elmalı İsveç Kekleri
(Mini Swedish Apple Cakes)
(Mini Swedish Apple Cakes)
Malzemeler;
- 1 adet sade kek (ya da 2 katlı pastaban)
- 1 su bardağı şekerli süt
- 4 adet yeşil elma
- 5 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yumurta
- 3/4 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1,5 paket vanilyalı puding (pişirilerek hazırlananlardan)
- 1/4-1/2 su bardağı krema
Üzerine:
- 400 ml krema
- 2 paket krema sertleştirici
- rendelenmiş çikolata
Hazırlanması:
- Eğer küçük kekler yapacaksanız bir bardak yardımıyla kekten daireler kesin.
- Keklerin (veya kekin) üzerini şekerli süt ile ıslatın.
- Limon suyunu, şekeri, yumurtaları, suyu ve pudingi bir tavaya alıp devamlı karıştırarak pişirin. Pişince elmaları soyup küçük küpler halinde keserek tavaya ekleyin. (küplere kesme işlemini tavanın üzerinde yaparsanız elmalar kararmaz).
- Karışımınıza azar azar krema ekleyerek yoğunluğunu azaltın. Elmaların yumuşaması için pişirmeye birkaç dakika daha devam edin. Elmalar yumuşayınca karışımı ılınmaya bırakın.
- 400ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın. Elmalı karışımı keklerin üzerine paylaştırın. Elmaların üzerine de krema sürüp rendelenmiş çikolata serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder