23 Şubat 2014 Pazar

AĞIZDA DAĞILAN EL AÇMASI NİŞASTALI MERDİVEN BÖREK

AĞIZDA DAĞILAN EL AÇMASI NİŞASTALI MERDİVEN BÖREK






İç malzemesi;
-4 orta boy haşlanmış patates
-200 gram peynir
-2 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz

Hamurunun malzemeleri;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- alabildiğince un(açılacak yumuşaklıkta)

Üzerine;
-3 kaşık yoğurt
-3 kaşık sıvıyağ

Yapılışı;
Hamur hazırlanarak 6 parçaya ayrılır,her parça yufka gibi açılarak son anda 1 yemek kaşığı nişastayla açılmaya devam edilir(ağızda dağılmayı nişasta sağlıyor)Sonra yufka ikiye kesilerek harç konur ve fazla sıkmadan rulo şeklinde sarılarak merdiven gibi sıra sıra tepsiye dizilir,yüzüne biraz sıvıyağ ve yoğurt sürülerek susam atılır,200 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder